Hoe het begon

In 1997 werden Ingrid haar rugwervels vastgezet in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen.
Gedurende de langdurige revalidatie in het jaar daarna was het voor haar moeilijk om te zitten, liggen en staan.
Lopen en wandelen ging haar goed af, Zij kwam veel mensen met honden tegen en gedurende die periode is het idee ontstaan om zelf een hond te nemen op het moment dat Jack ook niet meer zou werken zodat wij beiden goed voor de hond konden zorgen.
Na veel lezen en kijken op internet was onze keus gevallen op de Friese Stabij, de reden was een niet te groot formaat, lief voor kinderen, aanhankelijk, schrander, vriendelijk naar iedereen, toch wel waaks, huishond en toch veel beweging nodig.
Na de boeken en internetkeuze zijn wij de Stabij in het echt gaan bekijken op shows en evenementen van de rasvereniging. Wij hebben daar gesprekken met fokkers en eigenaren gevoerd. Onze keuze werd daarmee bevestigd. Wij vielen voor de bruin-witte versie. Helaas was de wachtlijst hiervoor erg lang en wij namen toen ook genoegen met een zwart-witte teef.
Begin maart 2001 kregen wij een telefoontje dat er in Kollummerzwaag een nestje geboren was en dat wij 22 maart mochten gaan kijken en toen waren wij helemaal verkocht. Bij de fokker was dit het J nest, wat inhield dat de naam met een J moest beginnen en Fries moest zijn.
Wij hebben gekozen voor Joy, jawel een echte Friese naam, die vreugde betekend. In verband met het dreigende vervoersverbod vanwege de MKZ crisis moesten wij haar ineens met 7 weken al halen op 14 april, en dat vonden wij helemaal niet erg.
Na het verlies van onze zoon Danny in 2000 en vlak daarna de ernstige ziekte van onze dochter Sandra heeft de kleine Joy ons aardig geholpen met het verwerken van ons verdriet.
Al vrij snel ontstond het idee om met haar een nestje te gaan nemen, en wij hebben dan ook kort daarna de vereiste 2x ZG behaald. In 2003 hebben wij het nestje uitgesteld vanwege de ziekte van onze dochter, en in 2004 wederom vanwege het feit dat Ingrid een nieuwe heup moest krijgen. In 2005 was het dan eindelijk zover, de laatste mogelijkheid omdat Joy in februari 2006 alweer 5 jaar zou worden en een teefje mocht voor haar eerste nestje niet ouder zijn dan 5 jaar (sinds 1 januari 2008 6 jaar).Dit is uiteindelijk gelukt, zie 1e nestje. Uit dit nestje hebben wij Femke gehouden, waarmee wij in 2009 een nestje hebben gefokt, zie 2e nestje. In 2010 is Femke haar 2e nestje geboren, zie 3e nestje. In 2011 komt er door omstandigheden geen nestje. In 2012 is Femke gedekt door Aiko maar is leeg gebleven. In 2013 hebben wij de dekking van Femke de dag voor de dekking afgeblazen omdat we toen hoorden dat de niertransplantatie van Ingrid naar Sandra al heel snel ging gebeuren. Voor een volgend nestje is Femke inmiddels te oud, alweer 8 jaar. Ons 4e nestje is geboren op 1e paasdag 20 april van 2014. Het is van Jiska, die inmiddels aan alle eisen voor het fokken voldoet. Een hele mooie verloofde hebben wij voor haar uitgezocht namelijk Kaay, de door ons gefokte reu Sybe Thorkel ut it Griene Hert, zie 4e nestje. Inmiddels is op 2 juni 2017 ons vijfde en waarschijnlijk ons allerlaatste nestje geboren, zie 5e nestje. Ondertussen genieten wij nog steeds dagelijks van onze eigenzinnige Fries met haar eigen willetje, en hebben er nog steeds heel veel plezier in en er nog geen dag spijt van gehad!